Fuldt beredskab trods Corona-krisens udfordringer

0

Social afstandtagen, hyppig afspritning af hænder, medarbejdere, der må arbejde hjemmefra. Hos Frederiksborg Brand og Redning er man ikke blevet forskånet for Corona-krisens udfordringer.

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Corona-virussens spredning har i de seneste uger påvirket alle dele af det danske samfund. Frederiksborg Brand og Redning er heller ikke blevet forskånet, men har – selv da smittetrykket var på sit højeste – succesfuldt formået at opretholdte et fuldt funktionsdygtigt beredskab. 

Og det er nødvendigt, med det tørreste forår i mange år.

Selskabet, der er et partnerskab mellem beredskaberne i Egedal, Frederikssund, Furesø, Gribskov, Halsnæs og Hillerød Kommuner, har til formål at rykke hurtig ud i akut opstående nødsituationer og arbejder også målrettet med brandforebyggelse og undervisning i brandbekæmpelse og førstehjælp.

– Det har været utroligt vigtigt for os at kunne opretholde vores vigtige funktioner, herunder det akutte beredskab, på trods af de udfordringer, som Corona-krisen har stillet os, fortæller beredskabsdirektør hos Frederiksborg Brand og Redning, Kim Lintrup. 

Han roser både de faste medarbejdere og de mange frivillige, der alle har ydet en ekstraordinær indsats i en ellers svær tid.

– Jeg har oplevet et højt motiveret mandskab, der trods af den uvante situation, er gået til deres opgaver med den med samme entusiasme, kvalitet og professionalisme som vanligt. Det gør mig stolt, at vi løfter i flok, selv når det skal ske med behørig afstand.  

Frederiksborg Brand og Redning har under Corona-krisen fulgt myndighedernes påbud og regler for social afstandtagen og god håndhygiejne. Medarbejdere i ikke-kritiske funktioner arbejder hjemmefra, og det kritiske beredskab er blevet struktureret, så der ikke er personalesammenfald mellem forskellige funktioner. 

Brandøvelser, kurser og andre undervisningsaktiviteter er blevet aflyst. Det samme gælder interne, sociale arrangementer. 

Statsministerens udmelding om den kommende 2. fase af genåbningen af Danmark giver i første omgang ikke anledning til ændringer hos Frederiksborg Brand og Redning. Selskabet fastholder de iværksatte arbejdsrutiner og sikkerhedsforanstaltninger og ser frem mod den kommende sommer med øget bevågenhed. 

– Den seneste periodes gode vejr har medført et af de tørreste forår i mange år, hvilket kan øge brandrisikoen. Danskerne er allerede begyndt at grille, og vi ved af erfaring, at det kun kommer til at tage til i sommermånederne, hvorfor vi naturligvis vil være ekstra meget på dupperne, uanset vilkårene, lover Kim Lintrup. 

Deltag i debatten
Share.

About Author