Af Tomas Skov
GERSHØJ: Selv i Gershøj kommer vinteren før eller siden, og derfor har kromutter Trine Borre lagt to julefrokoster i kroens kalender, nemlig lørdag 22. november og fredag 5. december. Begge arrangementer byder på en stor julemenu med mulighed for at tilvælge en tilhørende menu for drikkevarer. Efter maden er der dans, og man kan tilkøbe fri bar – og endelig kan man vælge at tilbringe natten på kroens førstesal, hvis barens glæder griber om sig.
Efter julefrokosten i november optræder bandet Mig og Bonden, der spiller hits med Shu-Bi-Dua og andre danske kunstnere.
– Reservationerne er begyndt at tikke ind. Vores julefrokoster er oplagte til små og mellemstore virksomheder og private, der vil have en festlig aften. Drømmen er at fylde hele kroen, så gæsterne både sidder i restauranten og de to selskabslokaler, siger Trine Borre, der har sat 160 billetter til salg til hver aften.
Nydelser i mørket
Inden den tid skal vi dog først gennem efteråret, der blandt meget andet byder efteråret på Skaldyr- & Fiskeaften lørdag 27. september, hvor gæsterne kan mæske sig i alt godt fra havet tilvejebragt af krokokken, der er entusiast på området.
– Så der kommer han til at trylle, lover kromutter.
November starter med Gourmetaften lørdag 1. november, hvor der bliver kræset for detaljerne under de 8-10 serveringer.
– Min kok er uddannet fra Hotel d’Angleterre, og han er gourmetkok. Han er en dygtig og dyr kok, der virkelig kan lave mad. Det er sjældent man kan trække kapaciteter som ham så langt ud på landet, fortsætter Trine Borre.
Inden juletiden er der dog adskillige andre begivenheder på kroen, herunder naturligvis Mortensaften mandag 10. november, der byder på tre retter på Gershøj Kro.
– Jeg afventer stadig menuen fra vores dygtige kok. Det er altid en populær aften, og sidste år var vi fuldt booket, fortæller kromutteren.