Én borger, én sagsbehandler

Én borger, én sagsbehandler

LÆSERBREV
Af Erik Andersen
Højdevej 6A, Skibby
Kandidat KV21, Enhedslisten

Når jeg ser, hvor mange ansatte, der er i jobcenteret, må jeg konstatere, at der ikke er nok til at sikre en hurtig og omhyggelig sagsbehandling.
Iflg. Ankestyrelses talportal er der 25 procent af sagerne i forhold til Lov om aktiv Beskæftigelsesindsats, hvor ankestyrelsen har ændret eller ophævet Frederikssund Kommunes afgørelse, dvs. hvor kommunens sagsbehandling ikke har levet op til loven. Det er rimeligt at antage, at mange flere borgere kommer i klemme, som ikke har kræfter til at rejse sager hos ankestyrelsen.
Jeg har selv ”haft fornøjelsen” af at være i systemet i over 10 år, kræft, depression og adskillige op- og nedture. Det vigtige er, at jeg efter de år kom ind på den rette hylde.
Jeg er nu i fleksjob, men det skete pga. en dedikeret jobmentor, som snakkede godt med mig, og kunne oversætte, hvad jeg mente og ønskede til ”kommunalsk”.
Jeg har igennem de mange år i systemet ikke tal på, hvor mange sagsbehandlere jeg har haft, men det har godt nok været mange.
Derfor jeg også går ind for én borger, én sagsbehandler.
Jeg bliver bare så ked af det, når jeg tænker på dem, der ikke har det bagland, familie, venner og jobmentor som mig, dem der stadig sidder fast i systemet.
Jeg har prøvet mange ting gennem årene, alt lige fra mindfulness til jobprøvninger.Det, der virkede, var, at jeg selv fandt en virksomhed – uden om kommunen – hvilket så også resulterede i
mit nuværende fleksjob. Jobmentoren var så en kæmpe succes, fordi jeg langt om længe fik den hjælp, jeg havde brug for for at komme videre.
Jeg foreslår, at nyttejob, tvangsaktiviering og nytteløse kurser stoppes og afløses af reel uddannelse. Det
kan sagtens lade sig gøre også indenfor den ellers ret rigide lovgivning. Desuden skal brug af private aktører stoppes for at frigøre penge til flere sagsbehandlere.

Andre artikler fra denne uge