Lokal fiskeklub modtager donation fra Friluftsrådet

Lokal fiskeklub modtager donation fra Friluftsrådet

SKIBBY: Den lille lokale fiskeklub, Fiskeklubben Hornsherred, har fået 25.000 kroner af Lokalforeningspuljen i Friluftsrådet, fortæller Steen Pedersen, der er sekretær i klubben, der også kaldes Hornfisken..

Tilskuddet blev givet til indkøb af ekkolod og downriggere. De er nu indkøbt og bliver snart stillet gratis til rådighed for klubbens medlemmer.

Udover ekkoloddene råder klubben også over to elmotorer, som Friluftsrådet for et par år siden også donerede penge til.

Fiskeklubben Hornsherred er medlem af Fiskeringen, og med dette medlemskab har medlemmerne også – gratis – mulighed for at booke en af Fiskeringens mere end 40 både, hvoraf de fleste er forsynet med motor. Fire af bådene ligger i klubbens nærområde.

– Klubbens (tidligere) ”gamle sure mænd” kan nu ikke få smilet af læberne, når fiskeriet fra Fiskeringens både og med såvel klubbens næsten tavse elmotorer som de nye ekkolod – med søkort – bringer medlemmerne ud på de mange gode fiskepladser i områdets naturskønne fjorde, fortæller Steen Pedersen.

Lørdag deltog klubben på markedet i Skibby, hvor klubbens nyerhvervelser vil blive præsenteret sammen med en af de 10 nye grejbanker med fiskeudstyr, som er en del af Regeringens initiativ ”Sommer i naturen”.

Tirsdag den 18. august klokken 18 bliver der indvielse af ekkoloddene med to af Fiskeringens både.

Indvielsen foretages fra Møllekrogen ved Selsø.

Om klubben
Klubben har omkring 40 medlemmer – og der er   plads til flere. 

Om man er helt blank eller erfaren og garvet udi lystfiskeriets ædle kunst betyder intet. Medlemmerne tæller hele spektret, og der er altid en hjælpende hånd til den mindre erfarne.

Klubben holder deres klubaftener i kommunens fritidscenter på Nyvej 7B den første tirsdag i hver måned.

– Vi adskiller os fra de fleste andre fiskeklubber ved,  at de fleste af vores aktive medlemmer næsten alle er ”det grå guld”. Derfor holder vi de fleste af vores aktiviteter på hverdage, fortæller formand Jes Hansen på klubbens hjemmeside Hornfisken.dk.

 Hornfiskens fisketure er velbesøgte  og foregår fortrinsvis i lokalområdet eller som kutterture fra blandt andet Helsingør. På flerdagesturene (af tre til fire  dages varighed) tager man  gerne til Sverige og prøver at fiske laks og andre arter.

– Vi har et stort socialt samvær på vores ture. Men vi får også fisket, fortæller formanden.

Andre artikler fra denne uge

Åben Have i Skibby


SKIBBY: I anledning af den nationale Klimahandledag 2024, inviterer Marianne Porsborg til en havevandring og snak om, hvad man selv

Læs mere »