Forbedret kommunikationsmuligheder

Forbedret kommunikationsmuligheder

Af Charlotte Drue Aagaard, Venstre, Medlem af Velfærdsudvalget

I disse meget anderledes tider. Hvor hverdagen og verden er vendt på hovedet. Er der mange ting, der ændres. Manges dagligdage forandres på godt og ondt. Vores skoler, børnehaver og fritidsaktiviteter har været lukket helt ned. Det samme er sket på vores omsorgscentre. Hvor der har været lukket for adgang for besøgende til vores beboere.

Men på vores omsorgscentre er det nu blevet muligt, for beboerne, at kunne kommunikere med deres pårørende – ikke bare i telefonen – men også på andre kommunikationsløsninger, f.eks. på tablets. For det at kunne se hinanden betyder faktisk mere, end vi lige forstår.

Siden omsorgscentrene blev lukket for besøgende udefra, har der været fokus på mulighederne for kontakt mellem beboerne og deres pårørende. 

De beboere, som har et ønske om visuel kommunikation med deres pårørende, kan, under behørige hygiejneforhold, låne personalets arbejdstablets eller arbejdstelefoner hertil. 

Personalet hjælper borgerne med applikationerne og laver ligeledes aftaler med pårørende angående tidspunkt for de visuelle møder.

Samtidig kommer enkelte beboeres pårørende på ”vinkebesøg”, og her hjælper personalet borgeren hen til vinduet.

Herudover er der søgt at opretholdt flere aktiviteter såsom gå- og busture, i det omfang det kan ske uden at blive udsat for smitte, ligesom fællessang, banko mv. stadig giver beboerne et socialt samvær.

Omsorgscentrene er i fuld gang med, at købe og efterfølgende implementere en brugervenlig kommunikationsløsning til tablets, som vil kunne installeres på omsorgscentrenes tablets og anvendes af beboerne. 

Når systemet er på plads, vil det være en mulighed at anvende programmet, på alle omsorgscentre. Programmet vil gøre det enkelt for borgerne at kommunikere med de pårørende eller venner, de ønsker.

Så det bliver snart muligt at vinke til bedstefar eller bedstemor – både fysisk i behørig afstand samt visuelt via en app på en tablet.

Andre artikler fra denne uge

Åben Have i Skibby


SKIBBY: I anledning af den nationale Klimahandledag 2024, inviterer Marianne Porsborg til en havevandring og snak om, hvad man selv

Læs mere »