50 ting du kan lave i Frederikssund Kommune

0

Af Conny Probst

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Hjemmesiden visitfrederikssund.dk, som Frederikssund Turistbureau står bag, har samlet 50 oplevelser – inddelt i fem kategorier – som man kan kigge nærmere på, hvis man ferierer i Fjordlandet.

De fem kategorier er Gårdbutikker, Kunst og Natur, Cafe, restaurant og handel, Seværdigheder og natur samt Sport og oplevelser. 

Og Hornsherred er stærkt repræsenteret:

Under Gårdbutikker finder man blandt andet Selsø Øko, Venslev Høkeren, Koholm Gårdbutik i Skuldelev,  Østergaards Frugtplantage i Dalby, Stenshøjgaard i Landerslev og Svanholm Gårdbutik.

I Seværdigheder og Kultur støder man blandt andet på Frederikssund Museum Færgegården, Selsø Slot, Skuldelev Dukkemuseum, Svanholm Storkollektiv, Fantastiske Fund i Kulhuse, De Tusindårige Ege – Nordskoven i Jægerspris, Jægerspris Mølle, Selsø sø og Møllekrogen, Gerlev Rosenpark på Lyngerupvej, Nationalpark Skjoldungernes Land og de gode badestrande: Blandt andet Kulhuse Strand og  Vester Strand i Jægerspris.

Herudover kan man læse om Tarzanskrænten, som beskrives som en lokal “hemmelighed”. Den er for børnefamilier, som ønsker at kombinere bevægelse og leg med den hypnotiserende skønhed i Færgelunden ved Roskilde Fjord. Området ligger på venstre side af Færgelundsvej på stykket mellem Kronprins Frederiks Bro og Jægerspris. 

Jægerspris Mølle hører med et vingefang på 24,7 meter til landets største. Foto: Steen Westh
Jægerspris Mølle hører med et vingefang på 24,7 meter til landets største. Foto: Steen Westh
Dukke- og Legetøjsmuseet i Skuldelev danner ramme for stort set alt det legetøj, som børn har leget med gennem mere end 100 år.
Foto: Steen Westh
Dukke- og Legetøjsmuseet i Skuldelev danner ramme for stort set alt det legetøj, som børn har leget med gennem mere end 100 år. Foto: Steen Westh
Deltag i debatten
Share.

About Author