Venstre sikrer millioner til Frederikssund Kommune

0

Venstre sikrer millioner til Frederikssund Kommune

Af borgmester John Schmidt Andersen og folketingsmedlem Hans Andersen 

Et tumultarisk forhandlingsforløb om den nye udligningsreform har nået vejs ende. Regeringen og Venstre er efter flere måneders forhandlinger nået til enighed om, hvordan der fremadrettet sikres en fair løsning på udligningsproblematikken. Et resultat, som efterlader Frederikssund Kommune i en meget bedre position, end der i første omgang var udsigt til. 

I den socialdemokratiske regerings udspil stod Frederikssund Kommune nemlig til en kæmpe ekstra regning på 45 mio kr.  årligt. En regning, der skulle have betalt for, at regeringen kunne forgylde vestegnskommunerne, og et beløb svarende til over 100 social- og sundhedsassistenter, lærere eller pædagoger. 

Et helt uoverskueligt scenarie, som ville have medført markante skattestigninger eller velfærdsforringelser.

Derfor har vi igennem længere tid presset hårdt på for at sikre et langt mere fair resultat for vores kommune og vores borgere.

Og vores arbejdsraseri har båret frugt. 

Helt konkret har vi sikret omkring 50 mio. årligt, da Frederikssund Kommune nu i stedet for at betale 45 mio. ekstra årligt, nu skal modtage 4 mio. kr. årligt.

Frederikssund Kommune ser derfor ind i en meget mere overskuelig udligningsmodel, hvor vi stadig bidrager til fællesskabet men langt mindre, end den socialdemokratiske regering havde foreslået. 

Et langt bedre udgangspunkt for at kunne give borgere en god service  – også i fremtiden. 

Deltag i debatten
Share.

About Author