Udligningsreform rammer Frederikssund hårdt

0

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Det var en særdeles utilfreds borgmester, der i sidste uge kunne nærlæse de tal,  regeringen har offentliggjort for udligningsreformens effekt på kommunernes økonomi.

– Det er for mig helt uforståeligt, hvorfor dele af hovedstadsområdet skal sende endnu flere penge til resten af landet. Det var i forvejen ude af proportion, og nu ønsker regeringen at øge beløbet. Samtidig fjerner man hovedstadsudligningen, hvilket i sig selv vil betyde et stort tab for os, fastslår borgmester John Schmidt Andersen og tilføjer:

– Vist skal vi udligne i Danmark, og vi bidrager gerne. Men det er utroligt svært at forklare vores borgere, at vi nu skal sende endnu flere udligningskroner til kommuner, der har en lavere skatteprocent end vores egen, samtidig med at vi bliver nødt til at spare, udtaler borgmesteren.

45 millioner ekstra
Frederikssund Kommune bidrager i forvejen årligt med cirka 100 millioner kroner til udligningsordningen. 

Ifølge de offentliggjorte tal fra regeringen vil udligningsreformen betyde yderligere et årligt tab på 45 millioner kroner for Frederikssund Kommune. 

Det er vigtigt at understrege, at der er tale om regeringens udspil til en reform, og at der nu forestår politiske forhandlinger på Christiansborg, som formentlig vil kunne ændre på udspillet.

– Jeg vil naturligvis kontakte mine partifæller på Christiansborg og gøre opmærksom på de problemer, som dette udspil giver Frederikssund Kommune. Jeg vil opfordre dem til at kæmpe for at bevare hovedstadsudligningen – og i det hele taget afbøde de meget negative konsekvenser,  udspillet har for os, fortæller John Schmidt Andersen.

Deltag i debatten
Share.

About Author