Frederikssund får reel 10-minuttersdrift

0

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Hvis man skal med S-toget fra Frederikssund, så er der i dag henholdsvis 2 eller 18 minutter mellem afgangene fra Frederikssund Station. Derfor har Frederikssund Kommune længe ønsket, at DSB ændrede togtiderne, så der blev 10 minutter mellem afgangene i stedet.

Og det er netop det, DSB nu lægger op til med deres forslag til nye køreplaner fra december 2020. 

Her bliver der nemlig indført en reel 10-minuttersdrift fra køreplanskiftet den 13. december. Ændringen betyder samtidig, at rejsetiden til København H bliver 45 minutter på alle tog mod 41 eller 49 minutter i dag.

Vinge Station med fra december
En anden ændring i køreplanerne vedrører Vinge Station, der vil komme med i køreplanerne fra den 13. december med 20-minuttersdrift. 

Stationen ventes at være færdigbygget allerede i løbet af august 2020, så pendlerne må ifølge DSBs forslag til nye køreplaner vente endnu nogle måneder, før de kan hoppe på toget i Vinge.

– Jeg havde gerne set, at DSB kunne indarbejde Vinge Station i køreplanerne allerede ved stationens færdiggørelse, så togene kunne standse i Vinge i løbet af sommeren. Det har vi også gjort DSB opmærksom på i vores høringssvar til køreplanforslaget, som vi behandlede på Teknisk Udvalgs møde den 5. februar, fortæller udvalgsformand Tina Tving Stauning (S). 

– Når det er sagt, så er det rigtig glædeligt, at vi nu får den 10-minuttersdrift, som vi så længe har ønsket os.

Fremover kan man være sikker på at nå København H på tre kvarter. Det giver en bedre betjening af pendlerne i Frederikssund, så det er vi godt tilfredse med, fastslår Tina Tving Stauning

Deltag i debatten
Share.

About Author