Giftfri markering

0

FREDERIKSSUND KOMMUNE: I sidste uge blev det officielt markeret ved et arrangement i Langes Magasin i Frederikssund, at Frederikssund Kommune nu er med i initiativet

– Jeg er glad for at kunne byde Frederikssund Kommune velkommen i dette fællesskab. Der er 16 kommuner, som har tilmeldt sig på et år. I er med til at gå forrest, og sender dermed et signal til jeres borgere om ikke at bruge gift i haven, sagde præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding.

Hun fortalte endvidere, at vi står i en biodiversitetskrise, som har stor betydning for dyr og insekter, og at private haver i den forbindelse har en betydning for biodiversiteten.

Herefter overrakte hun et diplom til Frederikssund Kommune, hvoraf det fremgår, at kommunen har tilmeldt 560 hektar offentlige arealer, som drives uden brug af pesticider, til ordningen.

Større fokus på miljøet
I sin velkomst til forsamlingen lagde Tina Tving Stauning netop vægt på, at kommunens grønne områder drives uden brug af kemi, og at det har været tilfældet i flere år.

Også borgmester John Schmidt Andersen talte og nævnede blandt andet kommunens initiativ med skovplantning ved Skibby, der er med til at sikre en stor grundvandsressource.

Frederikssund Kommunes deltagelse i initiativet handler om, at kommunen i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, Frederikssund Vandråd samt Klimarådet skal udarbejde forslag til en kampagne. 

Formålet skal være at motivere private haveejere, foreninger og erhvervsdrivende med grønne arealer til at droppe brugen af kemiske bekæmpelsesmidler, sneglegift og lignende.

Per Seerup, der er formand for den lokal afdeling af Danmarks Naturfredningsforening slog til lyd for, at private tilmelder deres have til initiativet Giftfri Have. 

Det kan gøres på www.giftfri-have.dk.

Deltag i debatten
Share.

About Author