Borgmester: Vi kommer til at sætte skatten op

0

LEJRE KOMMUNE: I Lejre Kommune er borgmester Carsten Rasmussen stærkt foruroliget over det udspil til en udligningsreform, som regeringen netop har præsenteret. For her er Lejre en af de kommuner, der kommer til at bidrage mest til reformen.

-Jeg synes, det er ret horribelt. Vi mangler i forvejen penge til velfærden i Lejre Kommune.  I kraft af udligningssystemet har vi allerede nu færre penge til velfærd. Vi har for eksempel  færre penge til vores børn og ældre end den gennemsnitlige kommune både på landsplan og i region Sjælland, fortæller han.  

– Derfor havde vi forventet, at et ændret udligningssystem ville give os flere penge. 

– Nu er der lagt op til det modsatte. Og det bliver endnu sværere, når regeringen giver velfærdsløfter, som er underfinansierede, eksempelvis minimumsnormeringer og den klippekortsordning, som skal skabe øget livskvalitet for vores ældre,  men som vi ikke har råd til.

– Jeg kan kun se én løsning: Vi må sætte kommuneskatten op. For vi har ikke nogen bugnende kommunekasse, hvor vi kan hente pengene, lyder det fra Carsten Rasmussen.

Deltag i debatten
Share.

About Author