Vådområde ved Selsø sat til salg

0

DN Frederikssund er meget forundret over, at Landbrugsstyrelsen har sat et område ved Selsø Slot til salg.

SELSØ: Det kom som noget af en overraskelse, da DN Frederikssund erfarede, at Landbrugsstyrelsen har sat 22 ha vådområde ved Selsø Slot til salg, fortæller lokalforeningen i deres seneste nyhedsbrev. 

Danmarks Naturfredningsforening Frederikssund tager på det kraftigste afstand fra Landbrugsstyrelsen salgsannonce og kalder det pågældende vådområde et af de vigtigste på Sjælland.

”Området er fredet og en del af Nationalpark Skjoldungernes land. Hertil kommer, at Selsø Sø er en af de vigtigste vandfuglesøer på Sjælland. Den store hættemåge koloni på søens holme præger området. I krattene høres nattergalen og i rørskoven huserer spændende småfuglearter som kærsanger, sivsanger og skægmejse”. 

Det er et område med stor ornitologisk interesse og med havørne i den nært beliggende Østskoven ud mod Eskilsø.

Landbrugsstyrelsens udbudsvilkår vil næppe interessere jordbrugere, da Landbrugsstyrelsen fastslår, at ”Arealet skal opretholdes som vådområde.” 

Tilbage er så salg til investorer, som kan spekulere i diverse dispensationer for de angivne forudsætninger, eller til interessenter, der vil skabe økonomi ved aktiviteter i form af jagt, lyder bekymringen fra DN Frederisksund.

– Den sidstnævnte mulighed ”Jagt” kan uden tvivl blive en attraktiv forretning:  Selsø Sø og hele området omkring er kendt for sit fuglevildt. DN Frederikssund mener ikke, det kan være rigtigt, at det nationale og internationale samfund udlægger beskyttelseszoner – for derefter at stille dyrene til rådighed for mulige jagt-interesser.

DN Frederikssund har involveret præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding. 

Det sker for at sikre, at alle er med til skabe et pres for at forhindre salget af et vådområde, der har fundamental betydning for natur og dyreliv i Frederikssund og på hele Sjælland. 

– Vi ønsker, at den unikke natur bevares uden skelen til Landbrugsstyrelsens økonomiske behov for en salgsindtægt, skriver DN Frederikssund i nyhedsbrevet. 

Deltag i debatten
Share.

About Author