Entré til Hornsherred

0

Af Jørgen C. Christensen
Østergade 15, Skuldelev,
4050 Skibby

Med alt den natur og spændende steder, vi har, man kan besøge, giver det jo meget god mening at kræve entré for at benytte Kronprinsesse Marys Bro, når man skal fra Nordsjælland til Hornsherred. 

Både udsigten fra broen og hele det flotte bygningsværk er jo imponerende. Kan vi kalde det ”Porten til Hornsherred”?  

Men så er det ligesom,at kæden knækker. For når man så kører hjem igen, så koster det også entré. 

Det holder jo ikke, at vores dejlige internat bliver belastet med yderligere udgifter for vores mange kommende turister, og ej heller for vores indbyggere og erhvervsliv i Hornsherred. 

Nuvel de meget kloge har selvfølgelig fundet en gratis adgang til vores egn og alle de spændende oplevelser der venter dem. Syd fra eller over Kronprins Frederiks Bro. Eller hvis man om sommeren vil have oplevelsen med færgen Columbus til Kulhuse, ja så koster den også, men er trods alt pengene værd.

Nu vil vores transportminister se på muligheden for at lave en Kattegatbro til en 40 -50 milliarder. 

Brug dog så den ene milliard på at gøre KMB gratis. Man sparer omkostninger til betalingsdelen og en bestyrelse.

Hvor svært kan det være? Og broen får den ønskede effekt rent trafikalt. 

Nååå nej! Der er jo nogle politiske hoveder med flere, der har en ganske god indkomst i at sidde i den bestyrelse. Hvad skal de så lave? 

Kan vi kompensere bestyrelsen med højere lønninger i byrådet, eller skal vi kalde dem et overvågningshold, der følger trafikken på broen? 

Ingen skal vel tabe penge på ændrede vilkår for KMB. Sørgeligt, siger jeg bare, at viljen og engagement ikke er der til at kæmpe for en gratis løsning lige som på alle andre mindre broer i Danmark.

Jamen, det koster jo også at køre til Fyn og Jylland, ja og ikke mindst til Bornholm. Og samme vej til Sjælland og øerne syd for os. 

Sådan har det været i generationer, fordi færgefart koster mere i drift end broer. Storebæltsbroen har snart tjent sig ind, men fortsat vil der være betaling på den. Det kan accepteres, da andre alternative også koster, enten færge eller fly.

Skulle københavnerne betale for at køre til Amager, eller skal man betale for at krydse Limfjorden? Nej, men man skal betale for at komme fra vest til øst i Frederikssund kommune. 

Det er en ommer! Det eneste sted i Danmark hvor en intern forbindelse koster penge for brugerne, og hvor transportbranchen er tvunget til at bruge en betalingsløsning, med deraf øgede omkostninger for kunderne..

Så kære politikere. Vågn nu op og gør noget ved den tåbelige beslutning, som man tvang et tidligere byråd til at indgå.  

Der er hverken perspektiv eller fremtid i det betalingsanlæg på KMB. Betalingen ødelægger både den trafikale fremtid og fremtiden for et særdeles attraktivt område, som Hornsherred jo er.

Deltag i debatten
Share.

About Author