Kulturhuset har fået dispensation

0

Af Conny Probst

SØNDERBY: Plan- og miljøudvalget har givet tilladelse og dispensation til, at der etableres kulturhus og bryghus i Sønderby i den gamle Brugs på Skovvejen 4B. 

Bygningen indeholder både en bolig og det gamle butikslokale. Boligen ønskes fastholdt som udlejningsbolig, og butikslokalet ønskes indrettet til kulturhus med mulighed for at lave et mikrobryggeri og cafe.

Der er modtaget en del bemærkninger i forbindelse med høringen. Nogen syntes, det er en god ide. Andre frygter, at det bliver en konkurrent til kroen i Sønderby, eller at der vil blive problemer med støj og trafik/parkering. Området må som udgangspunkt kun benyttes til bolig. 

Lokalplanen giver dog mulighed for visse typer erhverv. Det ansøgte lever dog ikke op til lokalplanens betingelser for erhverv i området, da den, der driver erhverv, også skal bo på ejendommen. Herudover skal der være tilstrækkeligt med parkeringsmuligheder på ejendommen. 

Det ansøgte kræver derfor dispensation fra lokalplanen samt en landzonetilladelse.

Parkering og støj
På ejendommen er der plads til, at der kan holde cirka fem til seks biler nord for boligen. På kommunens areal kan der måske holde nogle få biler øst for bygningerne. 

Kommunen har også en parkeringsplads ved kroen, cirka 100 meter fra kulturhuset. 

Ved store arrangementer er der formentligt ikke parkeringspladser nok ved ejendommen. 

Oprindeligt blev der også søgt om, at kulturhuset kunne bruges til festlokale. Det ønske har medført en del bekymring for støj fra fester til langt ud på natten. Derfor er projektet ændret, så kulturhuset ikke bliver benyttet til private fester. 

Et enigt udvalg gav tilladelse til kulturhus og bryghus. Derudover kræver det en byggetilladelse at ændre bygningens anvendelse. Det skal der ansøges om særskilt.

Deltag i debatten
Share.

About Author