Årvågne naboer og hurtig udrykning

0

KIRKE HYLLINGE: Vestsjællands Brandvæsen, station Kirke Hyllinge, fik nytårsaften, den 31. december ved 20-tiden, melding om ild i skur tæt på stråtækt hus på Kirkevej 23. Brandvæsenet var klar til at køre blot tre minutter  efter alarmen og var fremme efter 4,5 minutter – til et overtændt skur, hvor ilden har fået fat i stråtaget på huset. En nabo havde dæmpet ilden med en pulverslukker, og brandvæsenet fik hurtigt kontrol over branden med  hjælp fra to højtryksrør, en indsatsleder og syv brandmænd samt politiet .

Boboerne slap meget billigt med et lidt svedet stråtag på huset og et totaltskadet skur med brænde.

Brandårsagen er ukendt, men formentlig på grund af  fyrværkeri.

En taknemmelig husejer
Lokalavisen har haft besøg af husets beboer, Martha Olsson.

– Naboerne har sagt til mig, at de passer på mit stråtækte hus, når jeg ikke er hjemme – og det er ikke tomme ord, siger hun.

Hun sender en tak til naboen Lars og drengen Emil, der reagerede lynhurtigt, da en vildfaren raket antændte sækkene med brænde  i hendes skur.

– Og tak til beredskabet, Kirke Hyllinge Brandvæsen, der var til stede få minutter efter. Var der gået længere tid, så havde jeg mistet ikke alene mit skur, men også mit stråtækte hus.

– Og til den eller de personer, der affyrede raketten: Brug forstanden. Tænk jer om. Ikke kun nytårsaften, siger Martha Olsson.

Deltag i debatten
Share.

About Author