Indberet nedlagt vildt med telefonen

0

Med en app i baglommen kan jægeren fremover indberette nedlagt vildt lige efter jagten. Miljøstyrelsen forventer, at den nye type indberetning vil give mere præcise tal til vildtudbyttestatistikken.

JAGT: Fremover kan jægerne vælge at indberette deres jagtudbytte på mobiltelefonen lige efter jagten. Tidligere kunne indberetningen kun ske på hjemmesiden mitjagttegn.dk. Miljøstyrelsen har i samarbejde med app-leverandørerne jagtlog.dk, jaeger-app.dk og Danmarks Jægerforbund, udviklet en løsning, der muliggør vildtudbytteindberetning med mobil-apps til både Android og iPhone. Løsningen blev sat i drift 14. november. 

– En stor fordel ved app-løsningerne er, at jægerne med det samme kan indberette, hvad man har nedlagt på dagens jagt. Det gør vildtudbytteindberetningen nemmere for jægerne, og så bliver risikoen for at glemme at indberette eller komme til at indberette forkert mindre, fortæller specialkonsulent Viktor Bech Petersen fra Miljøstyrelsen.

Mere viden om dyrene
Indberetning af nedlagt vildt er et obligatorisk krav for at få udstedt et jagttegn. Jægerne skal også indberette, hvis resultatet af jagtsæsonen er nul dyr.

– Vi forventer, at den nye mulighed for mobil vildtudbytteindberetning vil give mere præcise vildtudbyttedata og dermed et bedre grundlag for at forvalte dyreliv og jagt, fortæller Viktor Bech Petersen

Der kan fortsat også indberettes vildt via mitjagtegn.dk. Dog kan der i øjeblikket ikke indberettes både med app og via mitjagttegn.dk. Miljøstyrelsen er sammen med IT-leverandøren ved at opdatere det nuværende indberetningssystem, så man i fremtiden frit kan vælge indberetningsform.

Find den i din app-store
Man kan finde godkendte apps til IOS og Android på nettet eller i den app-store, som ens smartphone er tilknyttet.

Deltag i debatten
Share.

About Author