Hjemmesygepleje får ros i ny tilsynsrapport

0

LEJRE KOMMUNE: Styrelsen for Patientsikkerhed har ophævet det påbud, som Lejre Kommunes hjemmesygepleje fik i juli.

Kommunen har styrket procedurerne og dokumentationen, og medarbejderne er blevet undervist i de nye systemer. Nu skal erfaringerne bruges andre steder i kommunen. 

– Vi står tilbage med en endnu bedre ældre- og sygepleje, end før vi fik påbuddet. Det er ikke sjovt at få et påbud, for det er jo et udtryk for, at der er ting, som ikke har været på plads. Men vi har brugt det positivt, og nu skal vi overføre erfaringerne til ældre- og plejecentre i hele kommunen, fortæller  Mikael Ralf Larsen, som er formand for Lejre Kommunes Udvalg for Social, Sundhed & Ældre.

Han understreger, at der i hele processen har været en særdeles god dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed.

– Vores ledere og medarbejdere har arbejdet benhårdt for at finde gode og holdbare løsninger. Vi har været udfordret af, at vi sidste år skiftede IT-system. Men den samme udfordring har andre, og faktisk bliver vi i dag kontaktet af kommuner, som vil høre, hvordan vi har knækket koden, fortæller Mikael Ralf Larsen.

Påbuddet til Lejre Kommunes hjemmesygepleje kom i begyndelsen af juli og pegede på ”kritiske problemer”, som kunne have betydning for patientsikkerheden. 

Der var ikke tale om, at borgere var kommet noget til. Men styrelsen konkluderede, at rutiner og dokumentation ikke var godt nok indarbejdet.

Siden har styrelsen været på et nyt kontrolbesøg, og i den afsluttende tilsynsrapport er der ros til Lejre Kommune. 

For efter besøget fremstod hjemmesygeplejen ”nu som velorganiseret med gode procedurer og høj grad af systematik. Styrelsen har ved vurderingen lagt vægt på, at der var arbejdet konstruktivt med at udarbejde og implementere instrukser”. 

 

Deltag i debatten
Share.

About Author