Minimer varmeregningen med gratis uvildig rådgivning

0

Den 5. december inviterer Energistyrelsen og Frederikssund Kommune til borgermøde, hvor eksperter fortæller om mulighederne for at forbedre boligen, så varmeudgiften falder. 

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Vil du have en lavere varmeregning? Så er der hjælp at hente, når Energistyrelsens rådgivningstjeneste SparEnergi.dk sammen med Frederikssund Kommune tilbyder gratis uvildig rådgivning. 

Det foregår på et borgermøde den 5. december med udgangspunkt i husenes energimærker. Energimærket går fra A til G, og har du et hus med energimærke E eller derunder, har du typisk et højt varmeforbrug.

Alle er velkomne, men især husejere med energimærke E, F eller G bør sætte et stort kryds i kalenderen, vurderer Formanden for Teknisk Udvalg, Tina Tving Stauning.

– Ved at energiforbedre boligen kan man ikke blot spare penge, men også være med til at hjælpe klimaet ved at mindske CO2-udledningen. Dette taler ind i den klimastrategi, som Frederikssund Kommune har vedtaget, hvor der er en målsætning om, at Frederikssund Kommune som geografisk enhed skal være CO2-neutral i 2045. Det kan ikke gennemføres uden borgernes hjælp, fortæller Tina Tving Stauning.

Stil spørgsmål til eksperterne
Der er mange muligheder for at forbedre boligen, men hvad er mest oplagt at gøre – og hvordan kommer man i gang? 

Det kommer an på huset, og huse er forskellige. Derfor er det en fordel at kunne stille spørgsmål om sit eget hus og få svar fra uvildige fagfolk. 

– Ideen med mødet er, at vi som uvildige rådgivere møder folk ansigt til ansigt og kan give dem gode råd til den situation, de konkret står i. Det kan være, de har behov for udskiftning af vinduer, overvejer en ny varmeform eller er trætte af træk og kulde i boligen. Vores erfaring fra lignende arrangementer viser, at det har stor betydning i forhold til at komme i gang med at reducere energiforbruget i boligen, fortæller Michael Reuss fra Energistyrelsens rådgivningstjeneste SparEnergi.dk.

Arrangementet finder sted torsdag den 5. december klokken 19 til 21 i Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6 i Frederikssund. 

Man kan tilmelde sig på frederikssund.dk under borgermøder. Borgermødet hedder ”Spar energi i boligen”.

Deltag i debatten
Share.

About Author