Modeljernbanens Dag for femte gang

0

SKIBBY: På Modeljernbanens Dag holder de fleste modeljernbaneklubber åben hus. Dette gælder også Modeljernbaneklubben Hornsherred i Skibby, som har til huse på Fjordlandsskolen på  Selsøvej 16,. Klubben har lokaler ved blok 9 i kælderen. Indgang ved SFOen.

Der er åben hus for alle interesserede den 4. december fra klokken 17.

– Det plejer at være en virkelig festligt med mange besøgende. Vi kører med en masse modeltog og viser de mange nyheder, vi har nået at lave siden sidste år, fortæller kluebbens sekretær Villy Pedersen.

 – Vi har vi fået mange opfordringer til en gentagelse af arrangementet. Der er stadig er en del, som ikke har set vort efterhånden ret opfattende anlæg. Alle er velkomne til at gå på opdagelse i de mange detaljer.

Af nyheder frmhæver han  blandt andet ”en udbygning af Tyskland” med flere nye flotte bjergkæder. Selvkørende busser i Roskilde by samt en masse nyplantninger over alt på banen.

– Vores afsnit med Tyskland er ved at være færdiggjort.  Korsbæk med en del af de gamle kendte bygninger fra ”Matador” er blevet helt færdig. Den gamle Midtbane er genskabt hos os. Den gik fra Næstved til Frederikssund via Skibby. 

– Vi har også forsøgt at opbygge en generel model af det det danske landskab med broer, fjorde og byer, fortæller Villy Pedersen.

– Roskilde by med tro kopi af stationen. Skibby med huse, som let lader sig genkende fra virkeligheden. Der er også genskabt huse, som desværre er nedrevet.

Modeljernbaneklubbens medlemmer mødes hver onsdag til hyggeligt samvær, og der bygges, udvikles og diskuteres livligt. Mange har egne mindre anlæg på hjemmefronten. 

Hvis den 4. december ikke er passende, er der generelt åben for besøgende hver den første onsdag i måneden fra klokken 19 til 21. 

Det er muligt at få et lille indblik på forhånd i herlighederne ved et besøg på klubbens hjemmeside: www.mjkhh.dk.

Deltag i debatten
Share.

About Author