Jul på Ryegaard

0

RYE: For 29. gang inviterer Ryegaard Gods inden for til Jul på Ryegaard med autentisk julestemning. Og i år der sat ind mod grå juledage, for 1,5 kilometer lyskæde pryder som noget nyt et 100 år gammelt ahorn-træ.

Forberedelserne til Jul på Ryegaard er i fuld gang – og der er efterhånden nogle erfaringer at trække på, for Ryegaard er den herregård, der i længst tid har haft et kontinuerligt detailsalg af juletræer. 

Det begyndte med kun fældede træer, men snart kom hestevognene til, og i dag er det hestevognene, som Jul på Ryegaard især er kendt for.

– Vi anslår, at 80 procent af vores gæster kører med hestevogn, når de besøger os. På de store dage har vi op mod 15 hestevogne i gang for at køre gæsterne ud i skoven, hvor de fælder deres juletræ, og tilbage igen til parken, til julemarkedet, ponyridning og varme og gløgg og æbleskiver i Brandsprøjtehuset, fortæller godsejer Johan Scheel.

Heste og kuske kommer fra hele Sjælland og Lolland Falster. For der skal nogle rutinerede kræfter til for at opfylde godsets behov.

– For at køre her, så skal hestene være i meget, meget god form. For eksempel heste, der har deltaget i pløjestævner og er vant til at trække store læs. Derudover er det meget vigtigt, de har et roligt gemyt og sammen med kusken kan håndtere at være i et leben af børn, voksne og juletræer, der bevæger sig rundt. Så vores overkusk lægger et stort arbejde i at skaffe de helt rigtige kuske og heste til at køre for os, siger godsejeren.

Jul på Ryegaard har åbent lørdage og søndage fra den 30. november til 22. december.

Deltag i debatten
Share.

About Author