Firefighters Plus vandt europæisk pris

0

FREDERIKSSUND KOMMUNE: I Redningsberedskabet handler det ikke kun om at slukke brande – det handler i lige så høj grad om at forebygge, at brande opstår. Derfor blev den gratis online portal Firefighters Plus udviklet. 

Firefighters Plus-projektet er et initiativ fra Frederiksborg Fire & Rescue Service (Danmark) i samarbejde med Northumberland Fire & Rescue Service (UK), provinshovedkvarteret for Statens brandvæsen i Poznan (Polen), Institut for Sikkerhed og det nederlandske brandvæsen (Holland), Alcala de Guadaira Fire & Rescue Service (Spanien), etnokulturelt ressourcecenter (Rumænien) og WIOSNA Association (Polen). Projektet er medfinansieret af Den Europæiske Unions Erasmus-program.

Statistisk opstår ildebrande typisk hos borgere i udsatte positioner. Derfor handler Firefighters Plus om at inkludere sårbare borgere i samfundet. Og nu har Firefighters Plus vundet den fornemme European Fire Safety Award.

Prisen blev overrakt direktør for Frederiksborg Brand & Redning, Kim Lintrup ved en ceremoni i det Europæiske Parliment i Bruxelles.

– Jeg er utrolig stolt af denne pris, fordi den er med til at sætte fokus på en ny form for forebyggelse. I Frederiksborg Brand & Redning ligger ønsket om at løfte vores borgeres velfærd højt på dagsordenen. Med tildelingen af prisen kan vi se, at vi er på rette vej, fortæller Kim Lintrup, der er  initiativtager til Firefighters Plus platformen, der gik i luften i september.

Deltag i debatten
Share.

About Author