Vores kommune fortjener, at vi er vilde med hver en kvadratmeter

0

Af Michael Tøgersen byrådsmedlem (V)  

Ingen i kommunen er glade for brugerbetalingen på KPM-bro, men alle bør være glade for broen. Den har lettet trafikken betydeligt i myldretiden på KPF-bro til glæde for dem, der har et dagligt behov for den.

Nogen mener, Frederikssund Erhverv (FE) er glad for brugerbetalingen. Det er forkert, men FE erkender, at uden brugerbetaling havde vi formentlig aldrig fået KPM-bro, som alle bør være glade for.

Lad nu vær at bruge ”brugerbetalingen” til at fastholde ”dem og os”. Det skaber nogle kedelige fordomme og deler vores kommune i 2. Ingen har gavn af den offerrolle, som hermed skabes.

I byrådet ønsker vi at skabe en stor sammenhængende kommune. Det er langt fra lykkedes endnu. Det er en lang sej kamp. Et lille eksempel: Vi ønskede KPM-festen afholdt på Hornsherred-siden. Det afviste VD pga. den i forvejen store etablerede plads på Frederikssundsiden.

KPM-bro er fortrinsvis etableret for borgerne i Hornsherred. Næsten alle, der har for behov for daglig/jævnlig transport (det store tavse flertal), har fået glæde af den.

Der er nogle uhensigtsmæssigheder. Det er bl.a. de få virksomheder, som leverer til Hornsherred, der hæver prisen, men for rigtig mange virksomheder er der fortjeneste ved en ekstra bro. Derfor er FE glad for KPM-bro, men havde helst været foruden brugerbetaling.

Til sommer kan man køre i bil/tage bussen fra Hornsherred over KPM-bro og videre med tog til Flintholm på kun 30 minutter. Det er da fantastisk.

I Frederikssund er man også glad for KPM-bro, også i detailhandlen. Nu kan man hurtigere komme over at handle, uanset brovalg, hvilket rigtig mange (det tavse flertal) gør. En del af trafikken glider uden om midtbyen i Frederikssund, men hvis man vil handle, kan man hurtigere komme i f.eks. Sillebroen.

Det er lykkeligt, at tung trafik ikke skal gennem midtbyen, for udstødning fra (last)biler er sundhedsskadelig.

Vi er stadig nogen, der helt ind i hjertet tror, at vi ikke får både en motorvej og en betalingsfri bro i Frederikssund Kommune, når der er meget aggressive nationale infrastrukturkrav på 3-4 gange regeringens budget. Derfor kæmper vi for vores  motorvej, som vil løfte vores  kommune rigtig meget og skabe øget livskvalitet til alle dem, der dagligt skal på arbejde mod Kbh. 

De fortjener den motorvej. De får meget mere ud af den, end fritagelse for broafgiften. Så kan de komme hurtigere hjem til familien, nå at hente børn, eller komme til fritidsaktiviteter. 

Deltag i debatten
Share.

About Author