Rør blot ikke ved min gamle jul

0

Af Inge Messerschmidt
gruppeformand DF

Hvad er det der sker i denne tid? Hvordan er juletid pludselig blevet til vintertid i Frederikssund.

Uden for forskellige forretninger lokkes der med vintergran og vinterpynt. En ren provokation af alle os
(og det er heldigvis stadig de fleste af os), der elsker julen og holder af den gamle kristne tradition. 

Vi skal være så politisk korrekte, at vi snart ikke kan være nogle steder mere. Det er til at brække sig over.

Jeg har ikke tænkt mig at købe vintergaver. Jeg køber JULEgaver. Men en forretning, der ikke vil være JULEN bekendt og bevidst prøver at undgå den, får et problem med at sælge julegaver og alt det andet, der hører julen til.

Jeg glæder mig hvert år i tiden op til jul. Til det store juletræ kommer på torvet, og julebelysningen sættes op og hygger i gaderne. Julebelysningen i haven, der lyser op i den mørke tid. Jeg planlægger familiens juletraditioner de forskellige weekender i december med julepynt, juledekorationer, juleknas og julesmåkager. 

I min familie er vi hinandens nissevenner, der giver små julegaver hele december måned. Vi skal skrive julekort. Vi hører og synger med på alle julesangene i radioen. Vi hygger os med julealenderen i fjernsynet. Ungerne skal have julekalendergaver. Vi skal lave al julemaden, købe alle julegaverne. 

Juletræet skal hentes og pyntes i stuen med al den gamle julepynt. Lillejuleaften koges der en stor gryde risengrød, så der er nok til alle os men også til julenissen, der bor på loftet. Julehyggen kan sænke sig over min familie, når vi efter eftermiddagskaffen med juleæbleskiver og julesmåkager. Den 24. december tager i kirke og hører juleevangeliet og synger med på julesalmerne og ønsker alle vi kender en rigtig glædelig jul. 

I julen samles familien, og det er dejligt at have alle ungerne -store som små – på besøg og opleve deres glæde over julehyggen og julegaverne. Så rør ikke ved min gamle JUL!

Deltag i debatten
Share.

About Author