Alment byggeri i Vinge nu

0

Af Michael Tøgersen
byrådet (Venstre)
 

I september besluttede byrådet en plan med otte punkter, der skulle sætte Vinge på sporet igen efter en flere årig fejlslagen strategi.

En del af den oprindelige plan for Vinge var alment boligbyggeri omkring stationen, og det er også en del af den nye plan, men i mindre målstok.

Alment byggeri er ikke just borgerlig politik, men når det er mere aktuelt end nogensinde, så er det, fordi vi har kæmpet, som i virkelig kæmpet, for at få vores station i Vinge bygget. 

Den næste udfordring er, at den ikke vil blive taget i brug om kun 10 måneder, hvor den står klar, hvis vi ikke kan vise fremdrift, og den eneste mulighed for at vise så hurtig fremdrift er ved at bygge alment. Boligselskaberne er total klar, og nogle har endda lokale ventelister og er i forvejen lokalt forankret og derfor fleksible økonomisk som med antal lejligheder.

Det skal ikke i udbud, så vi kan vælge en operatør og komme i gang i morgen.

Derfor håber jeg, at vi på næste byrådsmøde d. 27. november endelig beslutter øjeblikkelig igangsætning af alment byggeri, for det skylder vi ikke bare Vingeborgerne, men også resten af Frederikssund Kommune. Så vi kan få gang i stationen, som er en hel fundamental forudsætning for videreudvikling af Vinge og beskyttelse af kommunens store investering. Samtidig skal vi have gang i privat salg. Men da det skal i udbud, vil der gå væsentligt længere tid med igangsætning af dette byggeri og dermed skabelse af den vitale fremdrift. 

Deltag i debatten
Share.

About Author