Nekrolog til minde om Carl Eli Guldberg Jensen

0

SKIBBY: Min erindring om Carl går næsten 40 år tilbage. Jeg var lige flyttet til Sønderby fra Jægerspris sammen med Hanne og vores datter. Carl var formand for Socialdemokratiet i Skuldelev/Selsø partiforening. Hanne og jeg var begge aktive i partiet og derfor rendte vi ofte ind i Carl og Lissi. 

Carl og jeg fandt hurtigt ud af, at vi begge godt kunne lide at tale og diskutere politik. Carl var god til at stå fast på sine synspunkter, han var også en god lytter. 

I de snart 40 år, jeg har kendt Carl, har jeg aldrig hørt ham tale ondt eller grimt om nogen person. Han kunne tit skælde ud over nogle af de beslutninger, der blev tage i byråd, amt eller i regeringen, men det var aldrig enkelt personer bag beslutningerne, der blev skældt ud på – altid havde han fokus på indholdet og fokus på, hvem det ville gå udover. Jeg var aldrig i tvivl om, hvem Carl holdt med, og hvor hans solidaritet lå. 

Op gennem 1990’erne var Carl meget aktiv i Radio Horns Herred. Alle steder hvor der skete noget, kunne man møde Carl iført mikrofon og kassette-båndoptager. 

Trofast dækkede Carl byrådsmøderne i Skibby, ikke at han optog fra møderne, men på næsten ”journalistisk vis” blev forskellige byrødder bedt om at uddybe deres standpunkter ved aftenens møde.

Efter at have boet i Skuldelev i mange år flyttede Lissi og Carl til Skibby. Carl var aktiv til det sidste. Hjemmefra og på landsarkivet ledte han i gamle protokoller, folkeregistre m.v. efter historier som ingen andre, havde haft tålmodighed til at dykke ned i. 

Blandt andet har han efterforsket historien om de første socialdemokrater, der startede Selsø Socialdemokratiske Forening. 

Selv indtil for ganske nylig hændte det ofte, at Carl ringede og spurgte efter kørelejlighed til møder i Frederikssund partiforening. 

På de ture, vi havde sammen frem og tilbage, var der altid lejlighed til både at tale om ”de gode gamle dage” og om nutidens politiske udfordringer.

Jeg har mistet en god ven – ære være hans minde.

Med Kærlig Hilsen
Kim Rockhill
Tidligere Skibby byråd og borgmester

Deltag i debatten
Share.

About Author