Små fødevare- virksomheder skal have færre kontrolbesøg

0

LEJRE KOMMUNE: En lille fødevarevirksomhed, der både holder høns og får, laver foder, dyrker frugt og har en lille butik eller cafe, får i dag mange kontrolbesøg, fordi kontrollen udføres af forskellige kontrollører, som hver er specialiseret inden for et bestemt område.

De mange kontrolbesøg kan være en stor byrde for de små virksomheder, fordi de kræver meget tid, men nu skal det være slut. Fødevareminister Mogens Jensen og partierne bag Fødevareforlig 4 vil samle kontrolbesøgene, så de små virksomheder ikke nær så ofte skal byde myndighederne velkommen. De nye muligheder forventes introduceret i løbet af 2020.

Stalddørsssalg
Initiativet er en del af en større småskalapakke, som skal gøre livet nemmere for de små fødevareproducenter. 

Fødevarestyrelsen vil også se på mulighederne for at ændre mængdegrænserne for salg af kyllinger og kaniner ved stalddørssalg.

Det vækker stor glæde hos Økologisk Landsforening, fortæller landbrugspolitisk chef, Sybille Kyed.

– Det er noget, vi har arbejdet på i et par år sammen med Lejre Kommune, godt hjulpet på vej af interessen i kokkemiljøet.

Lejre Kommunes borgmester, Carsten Rasmussen (A), har denne kommentar til forliget og småskalapakken:

– Jeg er glad for, at småskalapakken nu er vedtaget. Den vil gøre livet lettere for de små fødevareproducenter, som vi har så mange af i Lejre Kommune. 

– Vi har prioriteret at gå ind i arbejdet sammen med Økologisk Landsforening, så vi kunne synliggøre problemstillingerne og tale virksomhedernes sag. På den måde er det et led i vores samlede arbejde for at være en erhvervsvenlig kommune. 

Deltag i debatten
Share.

About Author