Politikere: Afskaf løn under orlov

0

LEJRE KOMMUNE: Medlemmer af landets kommunalbestyrelser skal ikke kunne få vederlag, når de holder orlov. Det mener kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune, der derfor har sendt et brev til social- og indenrigsminister Astrid Krag.

I brevet opfordrer kommunalbestyrelsen til, at reglerne bliver lavet om. “Det gælder i særdeleshed orlov, der er begrundet i arbejdsmæssige forhold og ferier”, står der i brevet. 

Debatten om vederlag under orlov har de seneste dage fyldt en del i medierne. Men faktisk har gruppeformændene i Lejres kommunalbestyrelse diskuteret det tidligere, og de er enige om, at reglerne bør ændres.

– Det er ganske enkelt skørt, at politikere skal have vederlag, hvis de selv har valgt at holde fri, for eksempel fordi de er taget på ferie, eller fordi de skal passe et lønnet arbejde. Det stemmer dårligt overens med værdierne i vores lokalpolitik, og det skader også befolkningens tillid til deres folkevalgte. Derfor håber jeg, at ministeren og folketinget hurtigt vil få ændret reglerne, lyder det fra borgmester Carsten Rasmussen.

Deltag i debatten
Share.

About Author