Nordiske venskabsbyer på besøg

0

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Kommunen har været vært ved et venskabsbytræf med  de nordiske byer Sibbo i Finland, Aurskøg-Høland i Norge og Kumla i Sverige. Embedsmænd, chefer, direktører og politikere fra de forskellige byer brugte dagene på at udveksle erfaringer og debattere frivillighed. Der deltog også repræsentanter fra Foreningen Norden fra alle fire byer. 

Som oplæg til debatten om frivillighed aflagde man besøg forskellige steder i Frederikssund Kommune, hvor frivillige har en stor betydning. 

Gæsterne har har blandt andet været på Selsø Slot, i Rejsestalden, på Willum-
sens Museum, på det brugerdrevne aktivitetscenter Lundebjerggård, i Børnehuset Savannen og på Fjordlandsskolen afd. Skibby, hvor de også fik et oplæg fra Skibby Aktive. 

Alle var enige om, at det gav inspiration og var en god anledning til at se på, om der er noget i ens egen kommune, der kan gøres anderledes.

Katarina Hansson, der er kommunalstyrelsens ordfører i Kumla (svarende til det vi kalder borgmester), overrakte en gave: En fligetbladet birk, som hun og borgmester John Schmidt Andersen sammen satte i jorden ved Nordens Rundkørsel på hjørnet af J.F. Willumsens Vej og Frederiksværkvej. Den fligbladede birk er Sveriges nationaltræ, det kan blive op til 20 meter højt og får en flot hvid stamme.

Det næste træf er planlagt til 2021 i Sibbo.

Deltag i debatten
Share.

About Author