Pilehuset lever i bedste velgående

0

JÆGERSPRIS: – Vi er blevet gjort bekendt med, at der har gået en del rygter om, at Pilehuset skulle nedlægges/lukkes, fortæller leder af institutionen, Helen Stephanie Nilausen – og understreger, at der er ikke noget om snakken. 

– Vi er en kommunal integreret institution for børn i alderen 0-6 år. Vi er underlagt dagtilbudsloven og har valgt at opdele os i en vuggestueafdeling og en børnehaveafdeling. Vi er lidt stolte over, at vi som den eneste daginstitution i den ”gamle Skibby Kommune” Hornsherred  syd  går under betegnelsen en lille institution.

Pt. har institutionen indskrevet 10 vuggestuebørn og 18 børnehavebørn.

    – Vi føler os meget berigede og heldige at kunne sige, at vi nok har Frederikssund kommunes skønneste, største og ikke mindst den dejligste naturlegeplads, hvor vi kan fordybe og undersøge samt udfolde vores aktiviteter og pædagogik, lyder det fra Helen Stephanie Nilausen.

En grøn institution
Pilehuset er en ”grøn institution”.

– Vi følger årets gang i naturen på tæt hold. Vi er nok mere udenfor end gennemsnittet af almindelige daginstitutioner. Vores erfaring er, at udelivet kan give mere sjælelig ro, samt en bedre fordybelse hos den enkelte.

– Derudover har vi et tæt og godt samarbejde i og med nærmiljøet. Vi bliver eksempelvis inviteret til de forskellige højtider i kirken i Ferslev. Derudover skal vi deltage i et mindfulness-projekt  med den lokale præst Mikkel Højholt. 

– Som vi kan forstå, er vi også den eneste institution, der hver anden måned holder fælles morgen brunch, hvor hvert barn  medbringer en ting – og hvor  morgenmaden er forlænget, så den varer en time længere end normalt. Arrangementet er kommet i stand på grund af forældrehenvendelse samt deres opbakning.

Som noget nyt er spejderne begyndt at bruge Pilehuset onsdag aften og hver anden søndag. Fremover skal vi samarbejde med spejderne omkring Halloween. Så vi trives skam i bedste velgående, forsikrer Helen Stephanie Nilausen.

Deltag i debatten
Share.

About Author