Nationalmuseet går på jagt i danskernes skatkammer

0

I et unikt samarbejde giver TV2 og Nationalmuseet nu alle danskere mulighed for at fortælle historien om alt det, vi har delt med hinanden gennem de seneste 100 år.

Til en stor udstilling jagter Nationalmuseet danskernes egne genstande og klenodier, der både fortæller noget om danmarkshistorien og samtidig har en personlig historie. Det kunne eksempelvis være en klaphat med autografer fra EM 92, arvestykker fra Anden Verdenskrig eller andre hverdagsting fra de seneste 100 år.

 – I hele den her enorme mængde af genstande, som vi forbruger igennem et liv, er der jo nogle genstande, det betyder noget særligt. Enten fordi genstanden knytter sig til en særlig historie, et særligt øjeblik eller et særligt møde mellem mennesker. Og det er de genstande, der er interessante, fortæller Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev.

 Målet er – via en række tv-programmer på TV2 – at skabe en stor udstilling på Nationalmuseet om danmarkshistorien – fortalt af danskerne selv og ved at låne danskernes egne skatte, som er fundet frem fra skuffer, skabe, garager og lader.

Danskerne kan melde sig til med sjove historier om særlige genstande. Et panel af eksperter udvælger i programmerne, hvilke genstande som kommer med i Nationalmuseets udstilling.

Vært på TV2-programmerne bliver Lene Beier, som glæder sig til at få de unikke historier om ting, som danskerne har i gemmerne.

 Man kan melde sig selv og sine genstande til på shortaudtion.net/en-skat-til-Danmark.

Deltag i debatten
Share.

About Author