Aftalen om Lejre Kommunes budget for 2020-23 er på

0

LEJRE KOMMUNE:  Bag budgetaftalen står Socialdemokratiet, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre i Lejre Kommune. 

De seks partier fastholder det tværpolitiske budgetsamarbejde, som de sidste år indgik for hele valgperioden.

Årets budgetaftale indebærer investeringer i de fysiske rammer for velfærd. Blandt andet er der afsat 35 millioner kroner til en ny daginstitution i Osted. Den skal erstatte Osted Børnehave og kunne rumme flere børn. Andre 19 millioner kroner vil blive brugt på en ny daginstitution i Allerslev. Desuden er der sat penge af til at øge antallet af institutionspladser i Hvalsø samt udbygge Børnehuset Tusindfryd i Kirke Såby.

På ældreområdet er der også afsat penge til at bygge ud og nyt: Ammershøjparken vil blive udvidet med 24 nye plejeboliger, og i Hvalsø er der budgetteret med et nyt plejecenter med i alt 72 boliger.

Endelig har kommunalbestyrelsen besluttet at fremrykke noget af den bygningsvedligeholdelse, som allerede er aftalt. Det skal sikre bedre fysiske rammer for borgerne og kommunens medarbejdere, og det vil også over tid reducere udgifterne til akut vedligehold.   

Deltag i debatten
Share.

About Author