Ny pulje skal få lokale naturoplevelser til at blomstre

0

NATUREN: 2020 bliver naturens år. DR lancerer til foråret en række tv-programmer og medieindsatser, som skal sætte fokus på Danmarks natur. Men det hele skal ikke foregå bag skærmen. Gennem ”Vores Natur” – et projekt som skaber natur- og friluftsaktiviteter for alle landet over – inviteres danskerne op af sofaen og ud og opleve naturen på egen krop.

Som led i Vores Natur har tre fonde samt Udlodningsmidler til Friluftsliv, der administreres af Friluftsrådet, oprettet en pulje på i alt seks millioner kroner, som skal støtte aktiviteter i den lokale natur.

Puljen skal fremme lokale foreningers mulighed for at skabe aktiviteter i løbet af 2020, som viser befolkningen, hvor meget naturen har at byde på.

Det er DR, Friluftsrådet, Naturstyrelsen og Danske Naturhistoriske Museer, der står bag projektet. Derudover er over 40 natur- og friluftsorganisationer involveret i udviklingen af fem delprojekter. 

Vores Natur er støttet af 15. Juni Fonden, Nordea-fonden og Aage V. Jensen Naturfond med 25 millioner kroner.

Lokale projekter skal sprede naturglæde
Puljen på de seks millioner kroner kan søges til aktiviteter, hvor foreninger formidler den lokale natur, samt skaber oplevelser og mulighed for at være aktive i naturen. 

Aktiviteterne skal foregå i perioden fra 1. april til og med 1. november 2020 og spille sammen med Vores Natur.

Hvis man som almennyttig forening er interesseret i at søge puljen, skal ansøgningen sendes senest den 1. november 2019. 

Fakta on Vores Natur-puljen

Hvem kan søge puljen: 

Puljen kan søges af almennyttige foreninger.

Hvad kan man søge til: Der kan søges om tilskud til foreningers aktiviteter inden for de fem fyrtårnsprojekters fokusområder.

Hvor meget kan man søge: 

Der kan søges om tilskud på mellem 20.000 og 100.000 kroner inkl. moms. Såfremt en landsdækkende forening søger til aktiviteter, der foregår i flere lokalforeninger, eller med andre lokale aktører, kan der søges op til 500.000 kr. inkl. moms.

Hvem sender man sin ansøgning til: 

For at søge skal man udfylde ansøgningsskemaet, som man finder på Friluftsrådets hjemmeside. Ansøgningsfristen er 1. november inden midnat. Man  kan forvente svar senest to til tre måneder efter ansøgningsfristen. Alle ansøgere får svar.

Deltag i debatten
Share.

About Author