En gentleman rider ud

0

SKIBBY: – Kræft er en forfærdelig sygdom, som rammer flere og flere. Det er et utrolig hårdt forløb at skulle igennem. Især for den kræftramte, men så sandelig også for hele netværket af pårørende og venner, siger 54-årige Morten Saunte Hansen.

– Heldigvis helbredes folk oftere end før, og det kan vi takke intensiv forskning for.

Men forskning koster  mange penge, og derfor køres der ofte kampagner til støtte for specifikke kræftformer, eksempelvis ”Støt brysterne” via Kræftens Bekæmpelse.

Fundraising
Movember Foundation arrangerer deres egen indsamling en gang om året til støtte for kampen mod prostata-cancer samt mænds mentale helbredsproblemer. 

Indsamlingen munder ud i ”Distinguished Gentlemans Ride”, som er et motorcykelparadeløb, hvor efterårets indsamling fejres; der samles ikke ind på selve dagen.

Indsamlingen foregår ved, at de enkelte deltagere tilmelder sig løbet allerede i august, hvorefter man oprettes som ”fundraiser”. 

– Den fundraising sørger vi deltagere selv for at promovere på diverse sociale platforme, hvor familie, venner og alle andre, som får lyst til at støtte den gode sag, kan yde deres bidrag til. 

Til glæde for alles brødre, sønner, fædre, ægtemænd, onkler, mandlige kolleger og venner. Hvert eneste liv vi kan redde fra prostata-cancer eller selvmord er en kæmpe sejr. 

På tæt hold
I år deltager Morten Saunte Hansen for første gang på sin motorcykel, som står næsten lige så flot, som den dag den trillede ud fra fabrikken i 1981.

– Som pilot i SAS har jeg gennem årene mistet en hel del gode kolleger til kræft. For to år siden mistede jeg en nær ven, og gennem de sidste mange år har jeg på nærmeste hold fulgt min bror kæmpe sig igennem det ene hårde forløb efter det andet. Med operationer, kemobehandlinger, blodprøvekontroller og scanninger. 

– Heldigvis er han stadig hos os. Og det skyldes udelukkende en formidabel indsats fra onkologisk afdeling på Rigshospitalet. En indsats baseret på intensiv forskning, som blandt andet finansieres gennem private bidrag til indsamlinger som denne.

– Derfor er netop denne indsamling så vigtig for mig. Jeg håber, at jeg gennem mine opslag på facebook kan få andre til at støtte min køretur gennem København den 29. september, fortæller Morten Saunte Hansen, der deltager i motorcykelløbet på en Suzuki GS1000.

Deltag i debatten
Share.

About Author