Bondestenalderens monumentale konstruktioner

0

JÆGERSPRIS:  I 2007 undersøgte arkæologer fra museumsorganisationen ROMU et stort palisadeanlæg ved Roskilde Fjord på Kignæsbakken i Jægerspris, og i 2015 dukkede et lignende anlæg op ved Torøgelgårdsvej syd for Frederikssund.

Begge anlæg, der stammer fra bondestenalderen (ca. 4.000 – 1.700 år f.v.t.), vidner om stor aktivitet i området omkring Roskilde Fjord på den tid. Men hvem og hvordan byggedes disse anlæg? Og hvilken funktion havde de?

Disse spørgsmål kan man få svar på i et foredrag på Frederikssund Museum, Færgegården om aftenen den 26. september. 

Her vil Emili Struve, arkæolog fra ROMU, fortælle  om selve udgravningerne af de to monumentale konstruktioner og om palisadeanlæggenes betydning for forståelsen af stenalderbefolkningernes organisering og udvikling på Sjælland i det 3. årtusinde f.v.t.

Deltag i debatten
Share.

About Author