Hvorfor må man ikke gå til brofest, når man bor i Hornsherred?

0

Af Kurt Terkelsen, Damgårdsvænget 49, Skibby 

Hvis man bor i Skibby og gerne vil til indvielsesfesten for Kronprinsesse Marys Bro 28. september, skal man enten køre i bil, cykle eller på gåben hele vejen til Frederikssundsiden af broen eller tage gratisbussen, til enten den ene eller anden side af broen?

Her har man ikke tænk på os almindelige fodvandrere (går 12 – 14 km dagligt). Jeg kan ikke se, at det skulle være sikkerhedsmæssig uforsvarlig at gå på den nye tilkørselsvej, hvor der på åbningsdagen, ikke er åbnet for biltrafik endnu? 

Så er jeg nok i større fare, når jeg daglig går på Skuldelevvej; her er hverken cyklesti eller fortov. 

Men på denne brofestdag er der kun tænkt på løb, cykling og svømning, medens vi fodvandrere fra Hornsherred er glemt? 

Billisterne kan først tage den nye motortrafikvej og bro i brug mandag 30. september, Det sker efter, at der har været åbningsfest weekenden inden, så jeg har svært ved at se, hvorfor man ikke kan bruge den nye vej, som fodgænger, fra Hornsherredsiden på festdagen.

Os, som bor på Hornsherredsiden vil være dem, som oftest skal passere broen i bil fremover – og derfor må betale. Så derfor undrer det én, hvorfor man bare den ene dag ikke må gå en fodtur på den nye vej (eneste chance), som vi har set bygget på i flere år? 

Her mangler jeg velvilje fra Frederikssund Kommune, Vejdirektoratet og Skibby Aktive. 

Den med, at det er af sikkerhedsmæssige grunde. Den skal man længere ud end Hornsherred med.

Deltag i debatten
Share.

About Author